Skip to content

Вработените од Центарот за развој на Скопски Плански Регион во посета кај досегашниот председател Г-дин Митровски

ДАТУМ

октомври 21, 2017

Категории

Вработените од Центарот за развој на Скопски Плански Регион, предводени од раководителот Г-ѓа Розета Арсовска беа во посета на Градоначалникот на Општината Ѓорче Петров, Г-дин Сокол Митровски, кој воедно ја врши и функцијата Председател на Скопски Плански Регион. На средбата се разговараше за реализираното до сега и за проектите кои треба во иднина да се реализираат на ниво на регионот.
Воедно, Г-ѓа Арсовска се заблагодари за безрезервната поддршка од досегашниот Председател на ЦРСПР, Г-дин Митровски и за неуморната работа на терен, секогаш кога за тоа ќе имало потреба. Во Скопски Плански Регион членуваат 17 општини и Градот Скопје како посебна единица на локалната самоуправа, од кои десет се градски, а седум се рурални општини. По завршување на мандатот на Градоначалникот Митровски ќе се избира нов Председател.
Мандатот на Председателот трае 2 години, а Градончалникот  Митровски оваа функција ја извршуваше во два мандати.
За време на мандатот на Претседателот Митровски беа реализирани многу проекти и технички документации од кои поважни се:

  • Реконструкција на дел од локален пат од с. Свиларе од спојот со локален пат кај Стопански Двор (општина Ѓорче Петров до границата со општина Сарај)“ во должина од 267,80м
  • Реконструкција на пристапен пат Драчево – Мотел Китка –во должина од 530м
  • Реконструкцијана дел од пристапен пат до рекреативен центар „Теферич” во должина од 1км.
  • Изработка на тех. документација за регулација и уредување на коритото на река Лепенец од границите на ГУП на Град Скопје, до границите на Р. Македонија со  Р. Косово во  должина од 9км.
  • Изработка на основен проект за реконструкција – проширување и надградба на патниот правец од с. Патишка Река до регионалниот пат  Р-104, во должина од 16 км.
  • Подобрување на инфраструктурните услови за економски развој во општините Студеничани, Зелениково и Кисела Вода“ во должина од 21км.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy