Skip to content

Заедно до подобри политики за рурален развој

ДАТУМ

јули 14, 2017

Категории

Центарот за развој на Скопски плански регион во соработка со проектниот тим составен од Фонадацијата за поврзување на природни вредности и луѓе (CNVP), Мрежата за раурален развој на Република Македонија (МРР на РМ) и Акција за рурален развој (АкРРа), како имплементатори на проектот ,,Национален рурален парламент како глас на руралното население – НРП’’, финансиран од ЕУ на ден  13.07.2017 одржа средба, на која беа поканети граѓански организации од Скопскиот регион.
елта на средбата беше индетификување на активните граѓански организации кои работат во полето на рурален развој, да разменат искуства и да дискутираат за можностите како подобро да бидат вклучени во политиките поврзани со руралниот развој.
Проектот ,, Национален рурален парламент како глас на руралното население – НРП’’ е дизајниран да го зајакне влијанието на граѓанското општество врз локалните и националните политики поврзани со руралниот развој. Ова ќе се постигне преку зголемување на капацитетот на руралните граѓански организации за вмрежување и застапување, со цел да влијаат на процесите за донесување одлуки и придонесат во стратешкото партнерство со локалните и национални власти.
[foogallery id=”4601″]

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy