Skip to content

Информативен настан на тема: „Можности кои ги нуди ИПАРД Програмата 2014-2020”

ДАТУМ

февруари 14, 2017

Категории

Во организација на Центарот за развој на Скопски плански регион, Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство и Платежната Агенција на ден 14.02.2017 година се одржа информативен настан на тема: „Можности кои ги нуди ИПАРД Програмата 2014-2020” во Скопски саем, сала Дипломатик.
елта на информативниот ден беше  да се информираат потенцијалните апликанти за можностите кои ги нуди новата ИПАРД Програмата 2014-2020. На овој настанот беа презентирани две мерки :
Инвестиции во материлјани средства за преработка и маркетинг на земјоделските и рибните производи” и
Диверзификација на земјоделските стопанства и развој на бизниси
На настанот земаа учество претставници од агро бизнисот и  консултанти. Согласно можностите кои се нудат од оваа програма, помеѓу присутните се разви дискусија околу намената на средствата во одгледувањето на живина и пчеларството. Претставниците од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство потенцираа дека заинтересираните апликанти би можеле да се информиаат за процесот на аплицирање, како и предизвиците со кои би се соочиле во процесот на имплементација на проектот. Дополнително експертите потенцираа дека од особено значење на апликантите би им била и соработката со надворешни консултанти кои ги следат административните, законските и техничките измени.
[foogallery id=”4768″]

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy