Skip to content

Извршена реконструкција на дел од пристапниот пат до рекреативниот центар ‘’Теферич’’ – Фаза 1

ДАТУМ

јануари 18, 2017

Категории

Центар за развој на Скопски плански регион го реализира   проектот „Реконструкција на дел од пристапен пат до рекреативен центар „Теферич“ – Фаза 1 во должина од 500м.Партнери на проектот се  Градот Скопје и општините Кисела Вода и Сопиште.
Проектот е од големо значење бидејќи  ги поврзува општините Кисела Вода и Сопиште. Овој патен правец е единствената врска со Рекреативниот центар ,,Теферич”  кој е еден од најуваб и најживописен предел, со викенд куќи, како и црквата Св. Преображение Христово . Со реализација на овој проект ќе се подобри  животниот стандар на жителите, ќе се зголеми посетеноста до туристичкиот и рекреативен центар Теферич ,а со самото тоа  ќе се создадат услови и за подобар економски развој.Поставен е нов асфалт,  нови тротоари  поплочени со бехатон плочи и канделабри за осветлување на патот.
Проектот  е финансиран  од страна на Бирото за регионален развој (БРР)/Министерство за локална самоуправа (МЛС) согласно програмата за регионален развој 2016 година и од буџетот на општина Кисела Вода. Висината на с-вата за реализација на проектот изнесува 5.547.071,00 денари.
[foogallery id=”4794″]

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy