Skip to content

Градоначалниците од Скопскиот плански регион со поддршка на Националната стратегија за превенција на детското престапништво и дефинирање на приоритетните области за развој на Скопскиот регион

ДАТУМ

септември 30, 2014

Категории

На ден 30 Септември, 2014 со почеток во 11,00 ч., Советот за развој на Скопски плански регион ја одржува својата VI-та редовна седница. Покрај Градоначалниците од Скопскиот плански регион, свое учество земаат и претставници на Државниот совет за превенција на детско престапништво, кој е самостоен и независен орган при Собранието на Република Македонија, со надлежности согласно Законот за правда за децата. Во таа насока, една од точките на седницата е поврзана со директно запознавање со состојбите со детското престапништво како и остварувањето на детските права во РМ, формирањето на Локалните совети и договор за идни активности согласно Националната стратегија за превенција од детско престапништво.
Меѓу останатите точки од дневниот ред е и утврдување на процесот на подготовка на Програмата за развој на Скопски плански регион за период од 2015 – 2019 година како и дефинирање на приоритетните области за развој на регионот.
Една од бидните точки на седницата е и проширување на функциите на Центарот за развој на Скопски плански регион и реализација на проект во насока на спроведување на активности за поддршка на приватниот сектор.
Седницата ќе се одржи на 30.09.2014 со почеток во 11,00ч во х. Континентал.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy