Skip to content

Средба за отпочнувње на реализација на Проектот Еко Лепенец

ДАТУМ

март 28, 2014

Категории

На ден 28.03.2014 год. во просториите на Скопски плански регион се одржа средба на кој присуствуваа претседателот на Скопскиот плански регион Сокол Митровски, раководителот на  СПР Анета Л. Раввлинсон и делегација од општините Хани и Елезит преставувана од градоначалникот Руфки Сума, општина Качаник. Целта на средбата беше утврдување на значајноста од реализација на проектот “Еко Лепенец”, кој претставува заеднички придонес во одржливиот развој на прекуграничниот регион и подобрување на квалитетот на животот преку заштитата на реката Лепенец.
Резултати кои треба да се остварат со реализација на проектот се:

  1. Изработка на физибилити студија за утврдување на степенот на загеденост на водите на р. Лепенец
  2. Изработка на проектна документација за уредување на коритото на реката
  3. Чистење на дивите депонии по нејзинот течение од двете страни на границата
  4. Средбата финишираше со договор на повратна посета на тимот од Скопскиот плански регион во парнерските општини на територија на Р.Косово со цел воспоставување на економски равој и на други полиња.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy