Skip to content

Саем на Региони од Југоисточна Европа

ДАТУМ

јуни 13, 2012

Категории

Од 7 до 9 јуни во Радовиш се одржа првиот саем на региони во југоисточна Европа, Радовиш Експо 2012.Саемот го отвори градоначалникот на општина Радовиш г-дин др. Роберт Велков.
Во Радовиш присуствуваа преставници од осум плански региони, како и преставници од други замји.Покрај штандовското преставување, во првите два дена, на 7 и на 8 јуни, од тридневната саемска манифестација се одржаа и повеќе форуми –  Културна соработка и туризам, Земјоделство и рурален развој, Животна средина и енергетска ефикасност и Регионални политики и прекугранична соработка, области во кои регионите од ЈИЕ имаат посебен интерес за соработка.
На 36м2 штанд Центарот за развој на Скопки плански регион ги преставуваше општините од Скопскиот регион (17општини +Град Скопје).Присутни преставници освен од Ценатарот беа и од општините: Гази Баба,Кисела Вода,Карпош и од Град Скопје. Целта на овој настан беше да ги собере на едно место сите релевантни преставници на регионите од Југоисточна Европа како и регионалните власти, локалните власти, дипломатскиот кор, компании, грѓански здруженија, меѓународни организации и други почитувани гости заради презентирање на нивните исклучителни остварувања и достигнувања во делокругот на нивното работење.
На 9 јуни, саемот го затвори заменик Министер г-дин Сашо Лазаровски од Министерство за локална самоуправа.
[foogallery id=”5489″]

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy