Skip to content

XVII Седница на Советот за развој на Скопскиот плански регион

На ден 31.05.2012год  во 11:00 часот  се одржи XVII седница на Советот за развој на Скопски плански регион во хотел Континентал. Со седницата раководеше Претседателот на Советот на Скопски плански регион г-дин Сокол Митровски.На седницата присуствуваа  г-дин Сашо Лазаровски, Заменик Министер за локална самоуправа на Р.М, г-дин Сашо Стефаноски, Државен Секретар во Министерство за локална самоуправа на Р.М,  г-ѓа Маја Милошеска, Агенција за странси инвестиции и г-ѓа Светлана Петровска од Таргет Коминикации.
Претседателот на Советот на самиот почеток ги поздрави присутните Градоначалници и присутните соработници и им се заблогодари на нивното присуство. Потоа г-ѓа Светлана Петровска го презентираше изработениот проект ,,Студија за мапирање на инвестициските потенцијали во Скопскиот плански регион”.
Раководителот на ЦРСПР г-ѓа Анета Лозаноска го презентираше Извештајот за имплементираност на Програмата во 2011 година, Акциониот план за имплементација на програмата во 2012 година и Финансискиот извештај на Центарот за 2011 година.
Раководителот на ЦРСПР г-ѓа Анета Лозаноска ги информираше присутните за учество на прв саем на Регионите од Југоисточна Европа (Радовиш Експо 2012година).
 

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy