Skip to content

Започнаа проектните активностите за изработка на Стратегија за развој на туризмот во Скопскиот плански регион

ДАТУМ

март 14, 2012

Категории

Проектот е финансиран преку билатералната меѓународна развојна помош од Р. Словенија наменета за земјите во развој, а го реализира Центарот за развој на Скопскиот плански регион во соработка со Регионалната развојна Агенција Козјанско, Р. Словенија.
Денес се одржа првиот состанок на Проектниот одбор кој го сочинуваат претставници од: општините и Градот Скопје од Скопскиот регион, Агенција за поддршка и промоција на туризмот на Македонија, ХОТАМ, Министерство за економија (сектор за туризам), како и Стопанска комора за турзам на Македонија.
На одржаниот состанок се утврдија временската рамка за реализација на идните активности, односно изработката на стратешкиот документ и оперативниот план (кој ќе вклучува препорака за конкретни развојни проекти од областа на туризмот и туристичката инфраструктура до 2014 год), одржувањето на јавен форум и тркалезна маса.
Стратегијата за развој на туризам се изработува од страна на консултантската фирма „Инцептум“ Р. Словенија, со административна и стручна поддршка од страна на „Хуманополус“ во Македонија.
[foogallery id=”5594″]

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy