Skip to content

„Студија за мапирање и промоција на природното и културно-историско наследство во Скопскиот плански регион”

ДАТУМ

февруари 23, 2012

Во периодот октомври, 2011 година-јануари, 2012 година. Проектот е финансиран од страна на Министерство за локална самоуправа, Биро за регионален развој. Проектот се реализира на ниво на Скопски плански регион, а партнер на проектот е Град Скопје. Проектните активности опфаќаат:

  • Изработка на Студија за мапирање на културно-историското наследство, која опфаќа: евидентирање на сите културно-историски објекти и природни ресурси кои се лоцирани во Скопскиот плански регион, а со тоа и формирање на база на податоци за ерификација на истите.
  • Изработка на Брошури за промоција на природното и културно-историското наследство
  • Изработка на Мапа на регионот со обележани знаменитости
  • Електронска веб презентација на природното и културно-историското наследство во Скопскиот плански регион

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy