Skip to content

XVI Седница на Советот за развој на Скопскиот плански регион

На ден 15.02.2012год  во 11:00 часот во општина Арачиново се одржи XVI (шеснаесетатта) седница на Советот за развој на Скопски плански регион.Со седницата раководеше Претседателот на Советот на Скопски плански регион г-дин Сокол Митровски.На седницата присуствуваше и заменик министер за локална самоуправа г-дин Сашо Лазаровски.
На седницата присуствуваа и од  Министерство за локална самоуправа на Р.М.Г-дин Елмаз Малиќи, Помошник Раководител на Сектор за одржлив развој на локалната самоуправа, од  Министерство за Финансии на Р.М.г-дин Трајко Спасовски, Раководител на сектор за внатрешна ревизија, г-дин Werner DEENEN, Експерт од Кралството Холандија и г-ѓа Светлана Петровска од Таргет Коминикации.
Г-дин Трајко Спасовски,  го презентираше проектот ,,Подршка на процесот на децентрализација преку зајакнување на капацитетите за стабилно финансиско управување и внатрешна финансиска контрола на локално ниво ” а г-ѓа Светлана Петровска од Таргет Комуникации ja презентираше драфт верзијата од  проектот ,,Предлог студија за мапирање на инвестициските потенцијали во Скопски плански регион”. Раковотелот на Скопски плански г-ѓа Анета Лозаноска ги информираше присутните градоначалници за воспоставување на Деловни инкубатори и Бизнис центри во рамките на Центрите за развој на планските региони.Се разгледуваа и приоритените проекти со кој ќе се аплицира во Бирото за регионален развој за повикот 2012 од МЛС.
[foogallery id=”5686″]
 

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy