Skip to content

X Седница на Советот за развој на Скопскиот плански регион

На 27.12.2010год. со почеток во  13 часот  беше одржана X (десетата) седница на Скопски плански регион. Со седницата раководеше Претседателот на Советот на Скопски плански регион г-дин Тони Трајковски.
На седницата присуствуваа г-дин Зоран Јанаќиев Претседател на МИИ кој го презентираше планот за воспоставивање на соработка помеѓу Центарот за развој на Скопски плански регион и Македонскиот Институт за Интеграција (МИИ) со предлог проект ,,Програма за развој на Скопски плански регион”, и Проф. д-р Радмил Поленаковиќ, од Машински Факултет кој збореше за формирање на Научно-технолошки парк во Скопскиот регион и воспоставување на соработка помеѓу Центарот за развој на Скопски плански регион и Машинскиот факултет, Универзитет Св.,,Кирил и Методиј”.
 

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy