Skip to content

Скопје ќе има Акционен план до 2012

ДАТУМ

април 27, 2010

Категории

До 2012 Скопје ќе има комплетен Акционен план кој ќе треба да даде информација за сите приоритетни проекти кои ќе се реализираат, најавија градоначалниците од Скопскиот плански регион на денешната седница.
”Иако не третираат за најразвиен од сите региони во државата, и ние имаме точки на кои мораме да работиме,“ рече Претседателот на Скопскиот плански регион, Тони Трајковски и додаде дека во развивањето на скопските општини ќе помогне Акциониот план за 2010-2012 година според Стратегијата за регионален развој на Р.Македонија.
Градоначалниците на редовната седница најавија завршно предлaгање на проекти за реализација од општините и наскоро изгласување на Акциониот план.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy