ТАИЕКС Експертска мисија за Управување со отпад и развојна локална економија ноември 28, 2022 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ НАГРАДА ЗА НАЈУСПЕШНА МЛАДА ЛИДЕРКА ЗА 2022 ноември 22, 2022 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Одржана Прва форумска сесија на заедницата за Програмата за регионален развој на Бирото за регионален развој ноември 22, 2022 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ ОГЛАС За избор на Директор на Центарот за развој на Скопски плански регион-1извршител на определено време за период од 4 години ноември 17, 2022 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Изградба на Дневен центар за лица со телесна и интелектуална попреченост ноември 9, 2022 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Регионални форуми на заедницата ноември 7, 2022 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ

ТАИЕКС Експертска мисија за Управување со отпад и развојна локална економија

Центарот за развој на Скопскиот плански регион, од 28 до 30 ноември 2022, на онлајн платформата „Зум“ ја одржува експертска мисија  на Инструментот за техничка помош и размена на информации
Прочитајте повеќе

НАГРАДА ЗА НАЈУСПЕШНА МЛАДА ЛИДЕРКА ЗА 2022

Честитки за нашата колешка Ирина Тростјанска која е добитник на наградата “Најуспешна млада лидерка” за 2022, која ја доделува Националната платформата за женско претприемништво. Нејзината приказна е голема  инспирација за
Прочитајте повеќе

Одржана Прва форумска сесија на заедницата за Програмата за регионален развој на Бирото за регионален развој

Центарот за развој на Скопски плански регион денес го започна новиот циклус на Регионални форуми на заедницата за Програмата за регионален развој на Бирото за регионален развој (БРР) – Мнистерство
Прочитајте повеќе

ОГЛАС За избор на Директор на Центарот за развој на Скопски плански регион-1извршител на определено време за период од 4 години

Врз основа на член 22 и член 23 од Законот за работни односи (,,Службен весник на РМ бр. 62/2005, 106/2008, 161/2008, 114/2009, 130/2009, 50/10, 52/10, 124/10, 47/11, 11/12, 39/12, 13/13,
Прочитајте повеќе

Изградба на Дневен центар за лица со телесна и интелектуална попреченост

Низата успешни проекти, денеска се збогати со уште еден инклузивен, корисен и општетсвено одговорен проект. Дененешниот датум за ЦРСПР и Општина Гази Баба е значаен ден, бидејќи работната група отпочна
Прочитајте повеќе

Регионални форуми на заедницата

Центарот за развој на Скопски плански регион, започнува со реализација на нов циклус на Регионални форуми на заедницата за Програмата за регионален развој  на Бирото за регионален развој (БРР) –
Прочитајте повеќе

Одржана VII седница на Совет за развој на Скопски плански регион

На ден 28.09.2022година, во просториите на Општина Гази Баба се одржа седмата седница на Советот за развој на Скопскиот плански регион. На седницата беа презентирани активностите од тековните проекти од
Прочитајте повеќе

Успешно реализирана првата работилница “Управување со отпад  и развој на локалната економија“

Успешно реализирана првата работилница “Управување со отпад  и развој на локалната економија“ организарана во Скопје од страна на TAIEX LTA – техничка поддршка за локалните власти во соработка со Центарот
Прочитајте повеќе

Почеток на реализација на нов инфраструктурен проект

Центарот за развој на Скопски плански регион денеска отпочна со реализација на инфраструктурен проект “Мапирање на рекреативна велосипедска патека и пешачка патека со поставување на вертикална сигнализација – с. Кучково,
Прочитајте повеќе
  • Бутел
  • Гази Баба
  • Кисела вода
  • Error
  • Зелениково
  • Карпош
  • Сопиште
  • Студеничани
  • Чаир
  • Шуто Оризари

Денес градоначалникот Дарко Костовски заедно со претседателот на ВМРО –… [...]

Голема благодарност до сите општествено одговорни пријатели на општина Бутел [...]

Завршени се дел од вкупно 17 пристапни патеки до станбените… [...]

Во просториите на Центарот за млади и НВО во општина… [...]

  Министерството за економија го објави повикот за поддршка на… [...]

Од денес, жителите од ,,Благоја Гојан" и ,,Мегленска", за првпат… [...]

Советот на Општина Кисела Вода ќе ја одржи првата вонредна… [...]

Градоначалникот на Општина Кисела Вода Орце Ѓорѓиевски и Деканот на… [...]

RSS Error: A feed could not be found at `http://opstinagpetrov.gov.mk/feed/`; the status code is `404` and content-type is `text/html`

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or… [...]

Во рамки на одбележувањето на 46 годишнината од формирањето на… [...]

Општина Карпош ќе отвори канцеларија за дијаспора преку која иселениците… [...]

Четворица  третоодделенци од ООУ „Лазо Трповски“ од Карпош,  Дамјан Симески,… [...]

Продолжуваме со проектот селектирање на отпад Општина Сопиште во соработка… [...]

Назив на проектот: Втор проект за подобрување на општинските услуги… [...]

Денес со тимот на Македонски Телеком договоривме промена на постоечката… [...]

3. Потврда за одобрување на УП [...]

3. Потврда за заверка на ПП (4) 4. Решение за… [...]

4. Решение за ПП (3) 3. Потврда за заверка на… [...]

Dear, In addition, you can see the budget of the… [...]

Dear, The additional public competition for hiring district enumerators and… [...]

Општини во регионот

p1
p2
p3
p4
p5
p6
p7
p8
p9
p10
p11
p12
p13
p14
p15
p16
p17
p18

Овозможено од:

Проект за одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој