Отворен 4 повик на Програма за прекугранична соработка Косово - Република Северна Македонија во рамките на ИПА II 2017 и 2018 март 12, 2021 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Одржана XXII (двaесет и втората) седница на Советот за развој на Скопски плански регион март 12, 2021 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Завршни активности од проектот "Еко иновативни зони за почист воздух" март 4, 2021 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Презентација на резултати од вториот циклус на регионални форуми во заедницата – социјална инклузија декември 28, 2020 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Уште еден успешно завршен проект на Центарот за развој на Скопски плански регион декември 15, 2020 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Одржана ХХ (дваесеттата) Седница на Советот за развој на Скопски плански регион. декември 14, 2020 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ

Одржана XIX (деветнаесетта) седница на Советот за развој на Скопски плански регион

На ден 24.11.2020 година, со почеток во 11.00 часот поради моменталната состоја со КОВИД 19, онлајн се одржа XIX (деветнаесетта) по ред  седница на Советот за развој на Скопски плански
Прочитајте повеќе

Одредени приоритетните области и подобласти на Скопскиот плански регион

Во рамките на програмата „Регионални форуми во заедницата“ беше спроведено електронско истражување врз чија основа се одредени приоритетните области и подобласти на Скопскиот плански регион. Граѓаните ги идентификуваа и најприоритетните
Прочитајте повеќе

Одржана прва работилница за изработка на програмата за развој на Скопски плански регион 2020-2024

Изработката на Програмата за развој на Скопски плански регион 2020-2024, како еден од најважните стратешки документи, е од огромно значење за Скопскиот плански регион. За таа цел денес во рамките
Прочитајте повеќе

Одржана работилница за поврзување на заедницата за зајакната социјална инклузивност во регионалниот развој

Центарот за развој на Скопски плански регион, во рамките на проектот “Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“, кој го реализираат Министерството за локална самоуправа и Швајцарската агенција за развој и
Прочитајте повеќе

Одржана воведна консултативна средба за изработка на Програма за развој на Скопскиот плански регион (2020 – 2024)

Одржана воведната консултативна средба за  изработка на Програмата  за развој на Скопскиот плански регион 2020 – 2024  во рамки на проектот “Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“,  во организација на
Прочитајте повеќе

Програмата  за развој на Скопскиот плански регион 2020 – 2024

Текст: Центарот за развој на Скопски плански регион, во рамките на проектот “Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“, кој го реализираат Министерството за локална самоуправа и Швајцарската агенција за развој
Прочитајте повеќе

Одржана XVIII (осумнаесеттата) Седница на Советот за развој на Скопски плански регион

Во просториите на Стопанска Комора на Македонија на ден 14.09.2020 година се одржа XVIII (осумнаесеттата) Седница на Советот  за развој на Скопски плански регион. Седницата се одвивше согласно дневниот ред:
Прочитајте повеќе

Реконструкција на регионален пат од с.Орман (Општина Ѓ.Петров) до Општина Чучер Сандево

Центарот за развој на Скопски  плански регион во месец август го реализираше проектот “од Реконструкција на регионален пат од с.Орман (Општина Ѓ.Петров) до Општина Чучер Сандево”.  Проектот е финансиран Министерство
Прочитајте повеќе

Потпишан Договор за финансиска поддршка со Агенција за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој

Центарот за развој на Скопски плански регион потпиша Договор за финансиска поддршка со Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој за мерка 321, Развој на јавна инструктура во
Прочитајте повеќе
  • Бутел
  • Гази Баба
  • Кисела вода
  • Ѓорче Петров
  • Зелениково
  • Карпош
  • Сопиште
  • Студеничани
  • Error
  • Шуто Оризари

Општина Бутел продолжува со интензивните градежни активности за асфалтирање на… [...]

Денес вработените во градинките во Општина Бутел масовно се одзваа… [...]

Во време на нови и непознати предизвици, со кои се… [...]

Во просториите на Центарот за млади и НВО во општина… [...]

  Министерството за економија го објави повикот за поддршка на… [...]

Познатиот македонски ракометар Филип Миркуловски на учениците од четврто одделение… [...]

Изминатиот викенд, во рамки на Супер лигата, кошаркарките на ЖКК… [...]

Борачите на македонската репрезентација, составена од членови на „Д Стронгест… [...]

Затворена е бушотината во Стопански Двор.По повеќе од една деценија,… [...]

Општина Ѓорче Петров пристапи кон изведба на пет улици во… [...]

Општина Ѓорче Петров Ви го честита 8ми Април, националниот празник… [...]

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or… [...]

The post КАРПОШ АЛАРМИРА ЗА СОВЕСНО ОДЛОЖУВАЊЕ НА КАБАСТИОТ ОТПАД… [...]

The post РЕКОНСТРУИРАНО Е ИГРАЛИШТЕТО СПРОТИ СД „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“ appeared… [...]

The post КАРПОШ ИЗБИРА НАЈДОБРО УРЕДЕН УЧИЛИШЕН ДВОР appeared first… [...]

Повик за поднесување на понуди (ППП) Република Северна Македонија Втор… [...]

Денес одбележуваме три години од моето менаџирање со Општина Сопиште.… [...]

Саниран е дел од ул 1 населено место Св. Петка [...]

Ka përfunduar bekatonizimi i rrugës lokale që lidhë f. Pagarush… [...]

Општина Студеничани ја одобри завршната сметка за 2020 година.Општинскиот совет… [...]

Komuna e Studeniçanit e miratoi llogarinë përfundimtare për vitin 2020… [...]

RSS Error: https://cucersandevo.gov.mk/ is invalid XML, likely due to invalid characters. XML error: Undeclared entity error at line 510, column 153

Dear, In addition, you can see the budget of the… [...]

Dear, The additional public competition for hiring district enumerators and… [...]

Општини во регионот

p1
p2
p3
p4
p5
p6
p7
p8
p9
p10
p11
p12
p13
p14
p15
p16
p17
p18

Овозможено од:

Проект за одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој