08/10/2015

Потребите на старт ап претпријатијата во Македонија

П О К А Н А За учество на промотивно информативен настан На 16 Октомври 2015 година, Скопски саем и х Континентал, Скопје со почеток во 11:00 до 14.45 часот. Почитувани, Бизнис Центарот на Скопски плански регион во соработка со Фондот за иновации и технолошки развој, во склоп на Форумот […]
02/10/2015

Соопштение до јавноста

На ден 05.10.2015 година ќе се одржи X –та(десетта) седница на Советот за развој на Скопски плански регион во просториите на хотел „Камник“. На Седницата, koja ќе започне во 11,30 часот, ќе присуствуваат Г-дин Воутер Пломп ,Холандскиот амбасадор во Република Македонија, Г-дин Стево Темелковски, Заменик Министер,во Министерството за животна средина […]
15/09/2015

Презентација на Закон за градежно земјиште и закон за просторно планирање

На ден 15.09.2015 година (вторник)  во организација на Министерството за транспорт и врски и Министерството за локална самоуправа се одржаа обуки на вработените во надлежните служби во општините од Скопскиот плански регион на тема имплементација на Законот за градежно земјиште и Законот за просторно и урбанистичко планирање. Претставници од Министерството […]
05/06/2015

„Маркетинг, брендирање, иновации – Холандски програми за поддршка на МСП во Македонија – УСАИД и ЕБОР поддршка за МСП“

На ден 3 јуни 2015 во Скопје беше одржан шестиот советодавен настан за МСП, во организација на Бизнис Центарот ан Скопски Регион. Темата на овој настан беше  Маркетинг, брендирање, иновации – Холански програми за поддршка на МСП во Македонија – УСАИД и ЕБОР поддршка за МСП. И овој настан како […]
02/06/2015

Покана за учество на информативен настан

03 Јуни 2015 година, х Континентал, Скопје со почеток во 11:00 до 15.45 часот – Бизнис Центарот на Скопски Плански Регион Ве поканува  на Шестиот информативен настан на Холандски програми за подршка на МСП во Македонија , презентација на кредитната линија за енергетска ефикасност на ЕБОР WEB Seff 2 , и УСАИД […]
21/05/2015

Петти информативен настан – Финансирање за раст на МСП во организација на Бизнис центарот на Скопски плански регион и во соработка со ССК

На ден 20 Мај 2015 во Скопје беше одржан петиот советодавен настан за МСП, во организација на Бизнис Центарот ан Скопски Регион. Темата на овој настан Финансирање за раст на МСП, која е посебно актуелна даде  можност на присутните фирми да се запознаат со актуелните кредити за поддршка кои ги […]
14/05/2015

Покана за информативен настан „Финансирање за развој на МСП“

20 мај 2015 година, х Континентал, Скопје, со почеток во 11:00 часот. Бизнис Центарот на Скопски Плански Регион со особена чест и задоволство Ве поканува на Петиот информативен настан,  на тема  Финансирање за развој на МСП. Овој информативен настан е наменет за слушатели – целна група , микро , мали и […]
08/05/2015

Четврт советодавен настан на Бизнис центарот во Центарот за развој на Скопски плански регион – Бизнис Стратегија

На ден 8  Мај 2015 во Скопје беше одржан четвртиот советодавен настан за МСП, во организација на Бизнис Центарот ан Скопски Регион. Темата на овој настан Бизнис Стратегија  беше определена на барање на бизнис претставниците кои во континуитет ги посетуваат овие настани од месец Април. На настанот присуствуваа повеќе мали, […]
04/05/2015

Четврт советодавен настан на Бизнис Центарот на Скопски Плански Регион

На 8 Мај 2015 со почеток во 11.00 ч во х. Континентал – Скопје, Бизнис Центарот на Скопски Плански Регион го организира Четвртиот советодавен настан на тема  Бизнис Стратегија (избор на пазар, избор на профитабилен производ, реорганизација и реструктурирање како алатка за зголемување на профитот). Овој советодавен настан е наменет за слушатели […]