30/09/2016

Состојбата на каналските мрежи во Скопскиот регион

На ден 27.09.2016 во организација на Центарот за развој на Скопски плански регионсе одржа состанок на темаСостојбата на каналските мрежи во Скопскиот плански регион. Состанокот го отвори и со него  раководеше Претседателот на Советот на Скопскиот плански регион, Градоначалникот на општина Ѓорче Петров г-дин Сокол Митровски. На состанок присуствуваа претставници од […]
30/07/2016

Подготовка за воспоставување на интегриран и финансиски самоодржлив систем за управување со отпад во Скопски плански регион

Во врска со подготовката на Регионалниот План за Управување со Отпад (РПУО) за Скопски Плански Регион, кој се изработува од страна на Енвироплан С.А, (Тим лидер) во конзорциум со LOUIS BERGER, BiPRO GmbH, EPEM S.A., SRL Consulting Limited (Partners) во рамките на проектот „Подготовка на потребни документи за воспоставување на […]
10/06/2016

Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва старт-ап и спин-оф

На ден 22 Јуни 2016 година со почеток во 10:00 до 14.00 часот – Бизнис салата на Скопски саем,Скопје ќе се одржи Информативен настан кој е организиран од странан на Бизнис Центарот при Центар за развој на Скопски Плански Регион и Фондот за иновации и технолошки развој. Целта на овој […]
24/04/2016

Одржана работилница на тема: Подготовка на регионални стратегии за иновации во планските региони

На ден 22.04.2016 година со почеток во 11 часот во просториите на Скопски саем, Дипломатик сала се одржа работилница на тема: Подготовка на регионални стратегии за иновации во планските региони. Целта на оваа работилница е Скопскиот регион да добие една регионална стратегија за иновации. Регионалните стратегии за иновации се подготвуваат […]
25/12/2015

Работилница на Тема: “Можности за развивање на КЛАСТЕРИ во Скопскиот плански регион”

На 24 декември 2015 година Бизнис центарот при Скопски плански регион во соработка со економскиот оператот Гешталт Солушн од  Штип во просториите на Мала конференциска сала на Скопски саем, I кат ја одржаа првата работилница наменета на микро, мали и средни претпријатија, општински претставници и сродни организации од Скопскиот плански регион – […]
23/12/2015

Форум за личен развој

На ден 16.12.2015 година, на Скопскиот саем се одржа „Форум за личен развој“, во организација на Бизнис центарот на Скопскиот плански регион, Општина Аеродром и Асоцијацијата за истражување, комуникации и развој „Паблик“. На програмата можеа да се проследат три презентации од двајца реномирани експерти за личен развој, и тоа од […]
17/12/2015

Форум за личен развој

На ден 16.12.2015 година, на Скопскиот саем се одржа „Форум за личен развој“, во организација на Бизнис центарот на Скопскиот плански регион, Општина Аеродром и Асоцијацијата за истражување, комуникации и развој „Паблик“. На програмата можеа да се проследат три презентации од двајца реномирани експерти за личен развој, и тоа од […]
13/11/2015

Форум за кадровски менаџмент

Датум:  11 -12 ноември 2015 година (среда и четврток) Место:  „Скопски саем – сала Дипломатик“ – Скопје Експерти, претставници на банките и менаџери на човечки ресурси на „Форумот за кадровски менаџмент“ кој се одржа на 11 и 12 ноември на Скопски саем, дискутираа за предизвиците и можностите за развој на […]
10/11/2015

Известување

Известување за Јавна расправа и јавен увид по нацрт Извештајот за стратегиска оцена на влијание врз животната средина на Проектот за инфраструктура за регулација и уредување на дел од речното корито на реката Лепенец од границата на ГУП на Град Скопје до границата на Република Македонија со република Косово, Општина […]