10/10/2016

Градежни активности – рекреативен центар Теферич

Течат градежните активности за реконструкција и проширување на дел од пристапниот пат кој води кон рекреативниот центар Теферич. Градоначалникот на општина Кисела Вода и Раководителот на Центарот за развој на Скопскиот плански регион денес на терен извршија увид во реализација на овој проект кој e од големо значење и за […]
10/10/2016

Ревидирање на Акционен план за реализација на Програмата за развој на Скопски плански регион за 2016 година

Во организација на Центарот за развој на Скопски плански регион финансиски поддржан од GIZ LEIWW+(Германско друштво за меѓународна соработка), на ден 13.10.2016 година на Скопски саем со почеток во 11ч., ќе се одржи работилница на тема:Ревидирање на Акционен план за реализација на Програмата за развој на Скопски плански регион за […]
10/10/2016

Презентација на “ Вториот проект за подобрување на општинските услуги”

Во врска со објавениот Јавен повик на Министерството за финансии, ЈАВЕН ПОВИК БР. МСИП2 01/2016 за доставување на барања за користење на средства од МСИП 2 предвидени во компонентата А – Општински инвестиции, Центарот за развој на Скопски плански регион во соработка со Светска банка и Министерство за финасии, а […]
30/09/2016

Состојбата на каналските мрежи во Скопскиот регион

На ден 27.09.2016 во организација на Центарот за развој на Скопски плански регионсе одржа состанок на темаСостојбата на каналските мрежи во Скопскиот плански регион. Состанокот го отвори и со него  раководеше Претседателот на Советот на Скопскиот плански регион, Градоначалникот на општина Ѓорче Петров г-дин Сокол Митровски. На состанок присуствуваа претставници од […]
30/07/2016

Подготовка за воспоставување на интегриран и финансиски самоодржлив систем за управување со отпад во Скопски плански регион

Во врска со подготовката на Регионалниот План за Управување со Отпад (РПУО) за Скопски Плански Регион, кој се изработува од страна на Енвироплан С.А, (Тим лидер) во конзорциум со LOUIS BERGER, BiPRO GmbH, EPEM S.A., SRL Consulting Limited (Partners) во рамките на проектот „Подготовка на потребни документи за воспоставување на […]
10/06/2016

Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва старт-ап и спин-оф

На ден 22 Јуни 2016 година со почеток во 10:00 до 14.00 часот – Бизнис салата на Скопски саем,Скопје ќе се одржи Информативен настан кој е организиран од странан на Бизнис Центарот при Центар за развој на Скопски Плански Регион и Фондот за иновации и технолошки развој. Целта на овој […]
24/04/2016

Одржана работилница на тема: Подготовка на регионални стратегии за иновации во планските региони

На ден 22.04.2016 година со почеток во 11 часот во просториите на Скопски саем, Дипломатик сала се одржа работилница на тема: Подготовка на регионални стратегии за иновации во планските региони. Целта на оваа работилница е Скопскиот регион да добие една регионална стратегија за иновации. Регионалните стратегии за иновации се подготвуваат […]
25/12/2015

Работилница на Тема: “Можности за развивање на КЛАСТЕРИ во Скопскиот плански регион”

На 24 декември 2015 година Бизнис центарот при Скопски плански регион во соработка со економскиот оператот Гешталт Солушн од  Штип во просториите на Мала конференциска сала на Скопски саем, I кат ја одржаа првата работилница наменета на микро, мали и средни претпријатија, општински претставници и сродни организации од Скопскиот плански регион – […]
23/12/2015

Форум за личен развој

На ден 16.12.2015 година, на Скопскиот саем се одржа „Форум за личен развој“, во организација на Бизнис центарот на Скопскиот плански регион, Општина Аеродром и Асоцијацијата за истражување, комуникации и развој „Паблик“. На програмата можеа да се проследат три презентации од двајца реномирани експерти за личен развој, и тоа од […]