Актуелно

10/08/2017

Информација до јавноста во врска со проектот ‘’Запознајте ги убавините на руралниот туризам на Скопскиот регион ’’

Општина Ѓорче Петров Општина Петровец
18/07/2017

Рекoнструкција на дел од пристапен пат до рекреативен центар ‘’Теферич’’ – Фаза 2

Во тек е реализација на проектот ‘’Реконструкција на дел од пристапен пат до рекреативен центар ‘’Теферич’’ – Фаза 2. Средствата се обезбедени од страна на Биро за регионален развој (БРР)/Министерство за локална самоуправа (МЛС) согласно програмата за регионален развој за 2017 година. Носител на проектот е Центарот за развој на […]
14/07/2017

Заедно до подобри политики за рурален развој

Центарот за развој на Скопски плански регион во соработка со проектниот тим составен од Фонадацијата за поврзување на природни вредности и луѓе (CNVP), Мрежата за раурален развој на Република Македонија (МРР на РМ) и Акција за рурален развој (АкРРа), како имплементатори на проектот ,,Национален рурален парламент како глас на руралното […]
12/07/2017

Јавна расправа „Студија за оцена на влијанието врз животната средина за Интегриран систем за управување со цврст отпад (ИСУЦО)“

Почитувани, Се информира јавноста и сите заинтересирани правни и физички лица од Скопскиот регион дека во рамките на проектот ‘’Подготовка на потребни документи за воспоставување на интегриран и финансиски одржлив систем за управување со отпад во Пелагониски, Југозападен, Вардарски и Скопски плански регион’’, финансиран од Инструментот за предпристапна помош на […]
25/04/2017

„Градење капацитети и презентација на ЕУ фондови“

Центарот за развој на Скопски Плански регион во соработка со Центарот за обуки на Секретаријатот за Европски прашања, во рамките на твининг проект за  градење на капацитети за ЕУ и евро-интеграциите, организирaa работилница која се одржа на 25.04.2017 година во просториите на Скопски Саем, Дипломатик сала. Целта на работилницата беше […]
24/04/2017

Конференција на тема: „Креирање на млади лидери претприемачи“

На ден 24 април, 2017година во просториите на Скопски саем се одржа Конференција на тема: „Креирање на млади лидери претприемачи“. Во своето обраќање почитуваните панелисти пренесоа дел од своите работни и животни искуства, акцентот беше ставен на развојот и начинот како да се создадат нови претприемачи, потоа создавање на млади […]
11/04/2017

Покана за Конференција на тема: „Креирање на млади лидери претприемачи“ 24 април 2017, Скопски саем / Дипломатик сала, 11ч.

LEAP summit 2017 година е глобалнa 3 дневна конференцијата, на која ќе учествуваат повеќе од 2.000 млади претприемачи, студенти, млади професионалци, лидери во НВО сектор и лица кои прават промени во општеството и кои се лидери во нивните заедници. Главниот фокус на конференцијата се теми поврзани со иновации, технологија и […]
20/03/2017

XVIII Седница на Советот за развој на Скопскиот плански регион

На ден 20.03.2017 се одржа осумнаесеттата Седница на Советот за развој на Скопскиот плански регион. На Седницата претседаваше Претседателот на Советот за развој на Скопскиот плански регион, Градоначалникот на Општина Ѓорче Петров, Сокол Митровски. На средбата присуствуваа градоначалници од општините во Скопскиот плански регион и  г-ѓа Ана Каранфиловска Мазнева, претставник […]
10/03/2017

Реализација на Проектот „Изработка на неопходна документација за воспоставување на интегриран и финансиски самоодржлив систем за управување со отпад во Пелагониски, Југозападен, Вардарски и Скопски регион”

Како дел од ИПА програмата, Министерството за животна средина и просторно планирање во соработка со планските региони во тек е спроведување на проектот ,,Изработка на неопходна документација за воспоставување на интегриран и финансиски самоодржлив систем за управување со отпад во Пелагониски, Југозападен, Вардарски и Скопски регион”. Севкупната цел на проектот […]