Билатерална соработка

Ред бр. Назив на проектот Носител на проектот Партнер / општина
1.  Реконструкција на дел од пристапен пат до рекреативен центар „Теферич” – фаза 3   Центар за развој на Скопски плански регион Општина Кисела Вода, Општина Сопиште и Град Скопје
2. Изработка на студија и проектна документација за разрешување на проблемите со поројните води на Скопска Црна Гора Центар за развој на Скопски плански регион Град Скопје , Oпштина Гази баба ,Општина Илинден
3. Уредување, заштита и регулација на речното корито на р. Серава Центар за развој на Скопски плански регион Општина Бутел
4. Воспоставување на систем за четиридимензионално следење на загадувањето на амбиенталниот воздух во Скопската котлина Центар за развој на Скопски плански регион Град Скопје

Центарот за развој на Скопскиот плански регион е формиран според Законот за рамномерен регионален развој во Мај 2009 година. 

Добивај е-информатор од СПР

Пријавете своја емаил адреса на која ќе го добивате нашиот е-информатор кој ги содржи сите последни вести и информации од нашиот центар

Контакт инфо

Ул. Димитрие Чуповски бр. 13
Зграда на Стопанска комора на Македонија / први кат
1000 Скопје Македонија
тел.: +389 2 3244 033
тел.: +389 2 3244 036

contact@skopjeregion.gov.mk