Во организација на Центарот за развој на Скопски плански регион и Министерството за финансии, денес (02.11.2018) во бизнис салата на Стопанска комора на Македоија, се одржа информативен насатан  на тема: Вториот Јавен повик МСИП 02/2018, проект за подобрување на општинските услуги предвидени во компонентата  А - Општински инвестиции  во износ од 8 милиони евра, каде беа претставени можностите за финансирање на проектите.

На ден 07.11. 2017 година, во Стопанска комора  на Македонија со почеток во 11 часот, се одржа презентација на Каталог на  реализирани проекти на Центарот за развој на Скопски плански регион во период  2009 до 2016 година.

Поздравен говор дадоа г-дин Џемаил Елмази, Директор на Биро за регионален развој, г-дин Ѕвонко Зафировски, преставник од Министерство за локална самоуправа и раководителот на Центарот за развој на Скопски плански регион г-ѓа Розета Арсовска која понатаму пристапи кон презентација на каталогот.

Во каталогот се претставени проектите кои се имплементирани од страна на Центарот за развој на Скопскиот плански регион, а кофинансирани од страна на Министесртво за локална самоуправа (МЛС)  / Биро за регионален развој (БРР) во период од 2009 до 2016 година.

Во организација на Центарот за развој на Скопски плански регион на ден 01.11.2017 година, во просториите на Стопанска комора / Бизнис салата се одржа  работилница на која се разгледуваше Акциониот план за 2017 година. Работилницата ја отвори и ја водеше Г-ѓа Розета Арсовска Раководител на Центарот за развој на Скопски плански регион. На работилницата беа поканети преставници од општините како и преставници од бизнис секторот, каде се дискутираше за постојаните проекти како и за нови и поиновативни предлог проекти кои се однесуваат на подобрување на општините или на бизнис секторот во Скопскиот регион, а кои би биле дополна на Акциониот план за 2018 година.

На ден 06.09.2017 година во просториите на Стопанска комора на Р.Македонија со почеток од 10:30 часот ќе се одржи седница на Советот за развој на Скопски плански регион. На седницата ќе присуствуваат Председателот на Советот за развој на Скопски плански регион, Градоначалникот Сокол Митроски и градоначални од Скопскиот регион.

Центарот за развој на Скопскиот плански регион е формиран според Законот за рамномерен регионален развој во Мај 2009 година. 

Добивај е-информатор од СПР

Пријавете своја емаил адреса на која ќе го добивате нашиот е-информатор кој ги содржи сите последни вести и информации од нашиот центар

Контакт инфо

Ул. Димитрие Чуповски бр. 13
Зграда на Стопанска комора на Македонија / први кат
1000 Скопје Македонија
тел.: +389 2 3244 033
тел.: +389 2 3244 036

contact@skopjeregion.gov.mk