header1 header2 header3 header4

За нашиот регион

Визија:
Скопскиот регион –лидер во регионалниот развој на патот до Европското Семејство!

  • Природни ресурси
  • Природно и културно-историско наследство
  • Економски карактеристики
  • Комунална инфраструктура
  • Сообраќајна инфраструктура
  • Енергија

Центарот за развој на Скопскиот плански регион е формиран според Законот за рамномерен регионален развој во Мај 2009 година. Седиштето на Центарот за развој е во Единицата на Локална самоуправа со најголем број на жители, односно општина Гази Баба.

Добивај е-информатор од СПР

Пријавете своја емаил адреса на која ќе го добивате нашиот е-информатор кој ги содржи сите последни вести и информации од нашиот центар
 

Контакт инфо

Ул. Беласица бр.2,
Скопски саем, кат 1
П.Ф. 1, 1130 Скопје Македонија
тел.: +389 2 3218 480
тел.: +389 2 3218 481
факс: +389 2 3218 480

contact@skopjeregion.gov.mk